«Sykepleierne» fikk øyekontakt med Svanen på Metochi

Ellen Benestad Moi, Anne Tønsberg, Anne Skisland og Sylvi Flatland fikk se øyane på Svanen. Alle fra UIA

Dobbeltstjernen Albireo viste seg fra sin beste side. Takk for besøket alle sammen, det var gøy å oppleve stjernehimmelen over Metochi sammen med dere. Flott at dere også  kom med mange utfordrende spørsmål om alt «mellom himmel og Jord».

Litt informasjon om den kjente dobbelsternen Abireo (SkySafari):

Stjernebilde Svanen vises som et kors i Melkeveien, i foten av korset lyser Albireo og i den andre enden ser vi Deneb, den serkeste stjernen i stjernebildet. Stjerneparet har forskjellig farge, den ene er blå og den andre er gul. Avstanden mellom de to stjernene er omtrent lik avstanden fra Solen til Pluto (40AU) og det tar 100 år å rotere en gang rundt felles tyngdepunkt.