Venuspassasjen 2004
Venuspassasjen 2012
Alle kategoriene

I denne bloggen har jeg “børstet støv” av det gamle DSI III kameraet fra Meade og tar i bruk parfokusering i praksis for første gangOkularet er “parfokusert” når fokusringen er montert slik at vi slipper å fokusere på ny når okularet og kameraet bytter plass (se avsnitt 3 i Bloggen). 

 

Siste gang jeg brukte DSI III kameraet var for 8 år sidenMine tidligere erfaringer med DSI III fant jeg i en artikkel på Verdensrommet.org (A6…). I artikkelen på side 3 koplet jeg DSI III kameraet til  SkyWatch teleskopet ved hjelp av et 45 garders prisme og tok terrestrial bilder av en måke som satt på en stolpe og speidet etter mat. Den gangen fungerte driveren, jeg tok både JPEG- og FITS bilder. Det har skjedd mye på 8 årjeg oppdaget at “Autostar Envisage” fungerte dårlig under Windows 10. Problemet var at programmet klarte ikke å håndtere “FITS-formatet”. Alle bildene i denne bloggene har av den grunn kun “JPEG-format”. Jeg forsøkte å finne driveren som kopler sammen Windows 10 og kameraet uten å lykkes. Det hadde vært flott om noen av medlemmene i AIA kunne ta i bruk DSI III/ETX 90 kombinasjonen og finne denne rett driveren og ta gode “composit-bilder” av Månen.  

Bloggen –  Astrofoto med kameraene Meade DSI III koplet til teleskopet Meade ETX 90 – finner du her:  Bloggen DSI III koplet til ETX 90 (1)