Helskyggen treffer sentrum av Tycho krateret klokken 3:43:25 28.09.2015

Bilde 7: Tycho krateret ligger delvis i halvskyggen klokken 03:42:56, 29 sekunder senere treffer helskyggen sentrum av krateret (Bilde 10 i vedlegget). 55 sekunder senere ligger hele krateret i helskyggen (Bilde 9 i vedlegget). Krateret ble synlig i halvskyggen når alle pikslene med lys-verdi større enn 1000 ble «farget» hvitt. Fotometriske målinger av lyset i hel-skyggen visere at piksler med mindre lys-verdi enn 150 ligger i helskyggen.

Tidsskriftet SKY&TELESCOPE (september 2015) vil at amatørastronomene skal notere tiden helskyggen passer de største kratrene på Månen og sende tidspunktene til Roger Sinnott, hans emailadresse er: rsinnott@post.harvard.edu

Jeg tok utfordringen og fant at helskyggen treffer sentrum av Tycho krateret klokken 3:43:25.

Observasjonene ble utført med Tycho Brahe teleskopet (Meade-16) som teleobjektiv for kameraet Canon EOS 60a. Bildene ble eksponert og overført til datamaskinen ved hjelp av programvaren som fulgte kameraet. Raw-bildene ble kontrastbehandlet i astronomi programmet MaxIm og kopiert inn i Word dokumentet med «klippeverktøyet» i Windows 7 (Snipping Tool).

Vedlegg (pdf)