Skumringstid på Metochi

Bildet viser utsikten fra Metochi observatoriet i skumringen, 16 minutter før Solen står opp, klokken 06:22 28. august 2015.

Nattens lengde på Lesbos er 7 timer og 39 minutter. Astronomene definer lengden av natten fra det øyeblikk Solen er 18 grader under horisonten om kvelden til den igjen er 18 grader under horisonten om morgenen.

Skumringens lengde er tiden det tar Solen å bevege seg 18 grader opp til horisonten, denne bevegelsen tar1 time og 35 minutter her på Lesbos.  Solen går ned klokken 19:51, observasjonene starter når natten begynner klokken 21:26.


I dag er månen 95% belyst (nesten fullmåne). Skal i kveld klargjøre for observasjon av svake objekter i månelyset.  Månen står 29 grader over horisonten i sydøst (asimut 147 grader).  Planen er å ta bilde av månelyset i objektets posisjon på himmelen, skal også ta bilde av støyen temperaturen generer og til slutt skal  de «røde» pikslene (piksler som er ødelagte) fotografers og fjernes fra bildet. Jeg må takke Kari for lakenet jeg fikk av henne i går, det vil bokstavelig talt fjerne støv og uønsket lys i bildet.