Venuspassasjen 07.12.1631

27. mai 1607 observerte Kepler en flekk på Sola, han brukte et «pin-hole teleskop». Galileo Galilei bygde i 1609 et nytt et instrument, han satt en samlelinse i hullet og undersøkte bildet på veggen med en lupe. Det var ikke Galilei som oppdaget ideen bak teleskopet, men han tok det i bruk og oppdaget at Solen ikke var «perfekt», den hadde flekker. Etter denne oppdagelsen måtte Kepler erkjenne at han ikke hadde observert Merkur, flekken han observerte var en solflekk. Kepler var antagelig fornøyd, han fikk ikke se Merkur, men var den første som fikk se en solflekk.


«Pin-hole teleskop»: Lyset fra Solen passerer et hull i veggen og fanges opp en skjerm.

Johannes Kepler utviklet tabeller (Rudolphine tabellene) for planetene, disse tabellene gjorde det mulig å forutse hva som ville skje med planetenes posisjon i forhold til hverandre. Kepler varslet en Merkurpassasje 7. desember i 1631 og en Venuspassasje en måned etter. Merkurpassasjen ble observert av Pierre Gassendi, denne observasjonen bekreftet at tabellene til Kepler var til å stole på. Ingen fikk se Venus foran solskiven 7. desember 1931 fordi begivenheten skjedde etter at Solen var gått ned.

Les vedlegget