Jupiter møter Venus 13.03.2012

Jupiter møter Venus 13. mars 2010

Bildet er tatt om kvelden 13. mars 2012. De to planetene står lavt på himmelen, rett over tretoppene i vest. Vinkelavstanden mellom de to planetene på bildet er tre grader. Klokken 23:00 vil vinkelen mellom planetene øke og møtet er over. Bildet viser også Pleiadene sydvest, høyt på himmelen. Stjernen Mirach ser vi i nordvest over tretoppene, den er en del av  stjernebilde Andromeda. Venus har en lysstyrke som er 7 ganger sterkere en Jupiter Det er kun Månen og Sola som lyser sterkere. Sirius er den stjernen på nordhimmelen som har størst lysstyrken. Lysstyrkeforholdet mellom Venus og Sirius er 13.

 

Jupiter møter Venus 13. mars 2010

Foto/Film: Per Anders Gogstad og Christian Beinert, lærerstudenter ved UIA

 

timelapse