Venus og Jupiter sett fra Gimlekollen

Hallo Emil!

Takk for at du sendte meg bildene du tok av Venus og Jupiter 2. mars klokken 18:57. Bildene var veldig fine. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe.

Hilsen Morfar

Et flott bilde av Observatøren Emil Jørgensen

Teleskopet viser samstillingen av de to plantene opp/ned. Det er aftenstjernen Venus som først går ned under horisonten. Foto: Emil Jørgensen
Dette bildet er rettvendt, det vil si at Venus stå litt lavere på himmelen i forhold Jupiter. Vinkelen mellom planetene er litt større enn diameteren på Månen. Astronomene sier at Jupiter er i konjunksjon, en stor begivenhet for astronomene. Legg merke til skyggen nederst på Venus. Det kan være at denne buen viser at at overflaten er 85,5 % belyst. Bildet viser at Venus har tilsynelatende størst overflate sammenliknet med Jupiter og Venus har størst lysstyrke.
Foto: Emil Jørgensen
Et flott bilde av Jupiter og de fire berømte månene. Dette bildet er også opp/ned.
Foto: Emil Jørgensen
Appen Sky Safari viser navnene på de fire månene. Litt vanskelig å lokalisere Io på bildet. Legg merke til Vemus, avstanden mellom dem er omtrent 0,5 grader, som er litt mer en nMånens diameter.
Foto: Emil Jørgensen
Dette bildet er rettvendt. Bildet viser alle planetene 2 mars 2023 klokken 18:57.
Foto: Emil Jørgensen

Ved en tilfeldighet fikk jeg se samstillingen av de to planetene over naboen hustak 1. mars 2023 klokken 19:30. Foto: Tarald Peersen.

En kommentar til «Venus og Jupiter sett fra Gimlekollen»

Det er stengt for kommentarer.