Kometen Lovejoy 26.11.2013 06:02:11

Kometen Lovejoy (mag 8.0) klokken 06:02:11; 26. november 2013. Kometen ligger sydøst for haletippen til Storebjørn, avstanden ut til kometen 64,5 millioner km (0,43 AU). Bildet er en sum av 7 bilder, den totale eksponeringstiden er 140 sekunder, kamerates (Canon EOS 60Da) ISO verdi er 640. Stretch mode: Moon (MaxIm). Lysforurensingen er borte på grunn av et stort signal/støy forhold. Bildet viser kometkjernen og komaen rundt kjernen og en vifteformet hale.

 

Fra Tycho Brahe Observatoriet (UiA).

 

Samme bildet i stretch mode.

 

«Stretch mode» i dette bildet er «Manual», de tomme (sorte) pixlene er fylt med lys. De svake strekene i bildet er stjerner, de viser at kometen har flyttet seg litt i løpet av ekponeringstiden. Legg merke til at lengden av komethalen er omtrent lik halen på det første bildet. De konsentrikse svake lysringene viser at kometens hale må være lyssvak. Denne kometen har hatt sin storhetstid, den rundet Sola 16. desember 2011.